Przepisy na szybkie wzmacniające delikatne surówki
Przepisy na:
– surówkę z marchewki, jabłek, mandarynki i orzechów,
– surówkę z pora, jabłek, sałaty,
– surówkę z cykorii i pomarańczy,
– surówkę z selera, jabłka, marchewki i mandarynki.
Surówka z marchewki, jabłek, mandarynki i orzechów
Składniki (2 porcje)
2 marchewki, drobno tarte
2 słodkie jabłka, grubo tarte
mandarynka
2 orzechy włoskie, siekane
po łyżce siekanej natki pietruszki i koperku
Surówka z pora, jabłek, sałaty
Składniki (2 porcje)
biały kawałek pora długości 10-15 cm, krojony w cienkie krążki
duże kwaśne jabłko, grubo starte
4 liście sałaty, porwane
sok z połowy pomarańczy
ew. sól do smaku
Surówka z cykorii i pomarańczy
Składniki (3 porcje)
3 małe żółte cykorie, krojone w paski
pomarańcza, cząstki krojone w kostkę
3 łyżki nasion dyni
Sos
łyżeczka płynnego miodu
2 łyżki soku z cytryny
łyżka oleju
Surówka z selera, jabłka, marchewki i mandarynki
Składniki (2 porcje)
mały seler, drobno starty
2 słodkie jabłka, grubo starte
średnia marchewka, drobno starta
2 mandarynki
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki natki pietruszki, siekanej